بیوگرافی تاد هاوارد
تاد هاوارد، کارگردان معروف صنعت گیم است که شاهکار هایی بزرگ و انقلابی در کارنامه خود دارد. امروز در ویولت گیمرز بیوگرافی این کارگردان بزرگ را با هم مرور می کنیم. با ما همراه باشید.
کارگردان فالوت و الدر اسکرولز تاد هاوارد متولد 1969 میلادی و طراح، کارگردان و تهیهکنندهی بازی میباشد. تاد به عنوان کارگردان و تهیهکنندهی اجرایی در شرکت بازی سازی بتزدا(Bethesda) کار میکند، جایی که در آنجا هدایت مجموعههای فالوت و الدر اسکرولز را بر عهده داشته است. تاد هاوارد زادهی پنسیلوانیا میباشد و یک برادر بزرگتر به نام جف دارد.
تاد هاوارد دانش آموختهی رشتهی اقتصاد و بازرگانی است و علارغم عشق و علاقهاش به بازیسازی، اما گفته است که تنها راه خلاصی از دانشگاه رو آوردن به بازیسازی بوده است. تاد در جریان تحصیلات خوش و حتی بعدتر بارها برای استخدام به بتزدا رجوع میکرد، اما هر بار به دلیلی رد میشد. او اولین بار وقتی سال دوم دانشگاه بود به بتزدا رفت و درخواست استخدام شدن در شرکت بتزدا را داد، اما مدیران بتزدا با درخواست او مخالفت کردند و گفتند اول باید درسَت را تمام کنی.
تاد هاوارد پس از فارغالتحصیلی نیز به آنجا رفت اما باز هم نتوانست در آنجا استخدام شود چرا که در آن موقع جایگاه خالی شغلی نداشتند. سرانجام تاد تصمیم گرفت بختش را با کار کردن در استودیوای کوچک در ویرجینیا امتحان کند. مدتی در آنجا مشغول بود، و در نهایت در یکی از نمایشگاههای کامپیوتری که از طرف استودیو به آنجا رفته بود دگربار به بتزدا درخواست داد و اینبار دیگر مدیران شرکت با او مخالفت نکردند و او را استخدام کردند.
هاوارد بالأخره در سال 1994 بود که به استخدام بتزدا در آمده بود و با توجه به مدرک تحصیلی او را در نقش تهیهکنندگی قرار داده بودند. از نخستین پروژههای تاد میشود به طراحی و تهیهکنندگی بازی ترمیناتور فیوچر شاک و الدر اسکرولز 2: دَگر فال اشاره کرد. در ادامه و پس از کار بر روی چند بازی دیگر، در سال 2000 برای اولین بار در نقش رهبر پروژه ظاهر شد و هدایت بازی الدر اسکرولز 3 و بستههای گسترش دهندهاش را بر عهده گرفت. بازی در سال 2002 عرضه شد و توانست موفقیت بزرگی نزد گیمر ها و منتقد ها دریافت کند.
بازی الدر اسکرولز 3 در همان سال چندین جایزهی بازی سال را از آن خود کرد و فروش بالایی را تجربه کرد. در ادامهی فعالیت تاد هاوارد کار بر روی الدر اسکرولز 4 را آغاز کرد و در آنجا به عنوان تهیهکنندهی اجرایی ایفای نقش کرد. بازی موفقیتهای فراوانی به دست آورد و به خاطر هوش مصنوعی بی نظیرش مورد ستایش منتقدان و اهالی این حوزه قرار گرفت؛ به گونه ای که هوش مصنوعی شخصیت ها مانند دیگر بازی ها نبود که اگر میدیدند دوستشان مرده، پنج دقیقه پس از گردش در اطراف با خودشان بگویند:( ولش کن شاید هیچی نبوده!) بلکه شخصیت ها به نوعی میتوان گفت که زندگی میکردند و کارهای یکسانی را انجام نمیدادند
به عنوان مثال یک شخصیت ممکن بود در حال عبور از یک پُل به پائین پرت شود یا اصلا با کسی درگیر شود و کشته شود یا اینکه ممکن بود به یک دهکده یا شهرچند بار مراجعه میکردید و دچار تغییراتی و کم شدن افراد آنجا میشدید! وقتی تحقیق میکردید میدیدید که دلیل آن جنگ و درگیری با دهکده کناری بوده است که این اشخاص هر از گاهی با هم درگیر میشدند. شاید فکر کنید که این اتفاقات واقع گرایانه، تمامی برنامه ریزی شده اند اما اینطور نیست.
رفتار شخصیتهای درون بازی و اتفاقات آن کاملاً تصادفی و زنده روی میداد و اگر چند نفر یک مرحله را انجام میدادند ممکن بود با اتفاقات مختلفی رو به رو شوند، که این موضوع در سال 2006 فوقالعاده بود؛ چرا حتی الان که در سال 2021 هستیم، شاهد چنین هوش مصنوعی نیستیم.
پس از این تاد هاوارد به عنوان کارگردان و تهیهکنندهی اجرایی فالوت 3 گماشته شد و این بازی نیز مورد تمجید قرار گرفت. این بازی داستان جالبی داشت که شما باید دنبال پدرتان میگشتید و شما شخصیت اصلی را که خودتان میساختید از دوران کودکی تا بزرگسالی همراهی میکردید.
و اما میرسیم به یکی از بزرگترین موفقیت های تاپ هاوارد یعنی الدر اسکرولز 5: اسکایریم. این بازی افسانهای در سال 2011 عرضه شد . بازی مذکور یک نقشآفرینی جهانباز با دنیایی بزرگ و پر جزئیات بود که توانست گیمر ها و منتقدان را شگفت زده کند؛ این بازی در آن سال تقریباً تمام جوایز را دریافت کرد و یکی از پر افتخارترین بازیهای تاریخ در صنعت بازی های ویدئویی تبدیل شود.
اسکایریم با بیش از صدها ساعت گیمپلی سنگ محکی برای دیگر بازیهای هم سبک خود شد و حتی بازی بزرگ ویچر 3 (The Witcher 3: Wild Hunt) که توانست در سال ۲۰۱۵ بهترین بازی سال شود از اسکایریم به عنوان الگو یاد کرده است.
موفقیت بازی به قدری بود که آن را برای کنسولهای نسل ۸ نیز عرضه کردند و حتی برای نینتندو سوئیچ نیز عرضه شد. به گفته تاد هاوارد هدف ساخت این بازی دادن تجربهی یک زندگی در دنیایی خیالی و فانتزی به بازیبازان بود؛ که واقعا همین گونه هم بود. از دیگر بازیهای تاد هاوارد میتوان به فالوت 4 و فالوت 76 اشاره کرد. فالوت 4 تغییرات زیادی به نسبت عناوین قبلی فالوت به خود دیده بود، از جمله این که شخصیت اصلی دیگر صامت نبود.
این موضوع خیلی برای گیمر ها جالب نبود چرا که دیالوگهای بازی را به شدت کاهش یافته بود. البته تاد هاوارد نیز این مشکل را قبول کرد و گفت این بخش آن طور که باید خوب از کار در نیامده و طرفداران را درک میکنم.
فالوت 76 نیز یک بازی تمام آنلاين بود که در سال 2018 عرضه شد و با اعتراضات شدیدی همراه شد. جدای از تماماً آنلاین بودن که به نوعی میتوان گفت این ی کار ریسکی بود که متاسفانه جالب از آب در نیامد. همچنین بازی مشکلات فراوان مانند باگ های فراوان نیز داشت. البته مشکلات بازی در ادامه تا حدودی با ارائه بهروزرسانی رفع شد و شاید الان که چندین سال از عرضه بازی میگذرد، برای شما تجربه خیلی بهتری نسبت به زمان عرضه خود بزارد.
در زمینهی افتخارات تاد هاوارد کمتر جایزه ای است که او دریافت نکرده باشد. او شانزدهمین دریافت کنندهی جایزهی یک عمر دستاورد از GDC میباشد و به عنوان یکی از 20 بازیساز برتر در طی دو دههی گذشته از او یاد شده است. او همچنین جایزهی بهترین کارگردانی را در سالهای 2012،2014،2016 میلادی از دایس دریافت کرده است. تاد جایزهی نشان افتخار و یک عمر دستاورد را نیز از کشور آلمان دریافت کرده است و حتی در سال 2017 نیز توانست وارد تالار مشاهیر آکادمی هنرهای تعاملی بشود
تاد هاوارد در حال حاضر بر روی الدر اسکرولز 6 در حال کار میباشد، عنوانی که طرفداران سالهاست انتظار این نسخه را میکشند. اما باید منتظر ماند و دید تاد هاوارد این بار ما را به کدام دنیا دعوت میکند و ببینیم آیا قرار است به خوبی نسخه های قبلی خود عمل کند یا خیر.
نظر شما در مورد این کارگردان موفق چیست؟ با ما به اشتراک بگذارید.
awli